A MERCOR Dunamenti Zrt. viszonteladói partnerei lettünk!

A MERCOR Dunamenti Zrt. viszonteladói partnerei lettünk!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a MERCOR Dunamenti Zrt. tartószerkezeti tűzgátló bevonatai és lapjai, illetve a tűzvédelmi lezárásokhoz tartozó termékei 2023. június 02. napjától, személyes átvétellel megvásárolhatók a B+M Hungária Kft. törökbálinti és budapesti telephelyein.

Telephelyeinek címe:
2045 Törökbálint, Tópark 4.
1151 Budapest, Harsányi Kálmán u. 83.

Acélszerkezetek tűzvédelmi bevonatai: Polylack A, Polylack W

Acélszerkezetek tűzállósági követelményének biztosítására alkalmas reaktív anyagokat kínálunk vizesbázisú és oldószeres bázisú bevonatokkal. A vizesbázisú tűzgátló festék, a Polylack W, illetve az oldószeres tűzgátló festék, a Polylack A is ISO834 cellulóz alapú szabványos tűzgörbére van validálva.  Alakkövető megoldás a hőre duzzadó festék, amely szinte láthatatlan védelmet nyújt, azonban tűz esetén 200°C körül reaktív módon, felhabosodva szénbázisú hőszigetelő réteget képez és gátolja a szerkezeti elem felmelegedését. Tűzállósági teljesítmény, profiltényező, szelvényalak és kritikus hőmérséklet függvényében választható optimális tűzvédő megoldás a kínálatunkból. 

Fa tartószerkezetek égéskésleltető bevonatai: Polylack Wood Transparent, Polylack Wood Bianco

Faszerkezetek esetén égéskésleltető szer alkalmazása biztosítja a faanyag kedvezőbb tűzvédelmi osztályba sorolását. Amennyiben magasabb elvárás van a beépítendő anyaggal szemben, mint a természetes fa tűzvédelmi besorolása, tehát a D-s2, d0, akkor ezt égéskésleltető kezeléssel B-s2, d0 minősítésre lehet javítani. Az égéskésleltetést egy habosodó hatással éri el az oldószerbázisú vagy vizes bázisú anyagunk, így egy hőszigetelő réteget képezve és egy fizikailag elzárva a faanyagot az oxigéntől gátolja a további beégést. Cégünk egy vizesbázisú, Polylack Wood Bianco Aqua és egy oldószer bázisú, Polylack Wood Transparent hőre habosodó bevonatot a nyújt erre a célra.

Tecbor tűzgátló építőlemezek (acélszerkezet tűzvédelme, önálló légcsatorna, kábelcsatorna, szellőző csatornák tűzvédelme, tűzgátló álmennyezet, homlokzati tűzterjedés, tűzgátló válaszfalak, előtétfalak, aknafalak építése)

Merev, magnézium-oxidból készült tűzvédelmi lapok, szilikátok és egyéb adalékanyagokkal, amelyek mindkét oldalon üvegszálas hálóval vannak ellátva. Ennek köszönhetően széleskörű megoldásokat kínálnak az építményekben és az ipari létesítményekben a passzív tűzvédelemre.

Tűzvédelmi lezárások hőre duzzadó rendszere: 

A tűzvédelemmel kapcsolatosan fontos szerepet játszik a „tűzszakasz” fogalma, amely a létesítmény biztonságával függ össze. A tűzszakasz egy tűzvédelmi szempontból meghatározott olyan önálló egysége, amelyet a szomszédos egységektől – meghatározott tűzállósági határértékű – tűzgátló szerkezetek választanak el. Ezeken a tűzgátló szerkezeteken a létesítmény működése érdekében átvezetések kialakítása válik szükségessé, amely átvezetések megfelelő tűzgátló lezárása rendkívül fontos annak érdekében, hogy a biztonsági szint ne csökkenjen. Ennek megoldására jellemzően tűzgátló és sokszor hőre habosodó vagy hőelvonással működő rendszerek kerülnek beépítésre.

  • Hőre duzzadó rendszer: Polylack F, K, KG rendszer
  • Hőelnyelő (ablatív) rendszere: Polylack Elastic rendszer

Tűzgátló lineáris hézaglezárás terméke: Dunafoam PUR hab, Dunaseal

Építményszerkezeteket igen gyakran hézagokkal választanak el egymástól, amelyek egyes esetben a tűzszakasz határra esnek. A tűzszakaszhatárok esetén a fix és a mozgási hézagok fordulnak elő jellemzően tűzszakaszhatárok alapszerkezeteinél. Az előforduló alaptípusok: födém-födém (vízszintes lezárás), fal-fal (függőleges lezárás), fal-födém (függőleges vagy vízszintes lezárás). 

A Dunaseal fugatömítő szalagok nehezen éghető, egy-, kettő vagy akár többrétegű elasztikus szivacsból állnak, ennek megfelelő számú hőre duzzadó laminát réteggel, amelyek tűz esetén nagy és gyors térfogatnövekedésük révén kitöltik a fix és mozgó réseket, építési dilatációkat és megakadályozzák a tűz tovább terjedését. A szalagoknak a résben való elhelyezése lehetővé teszi, hogy gyorsan és eredményesen lehessen tűzvédő tömítést létrehozni a falban vagy födémben, vagy két szerkezet találkozásánál lévő résekben. Rugalmasságának köszönhetően lehetővé teszi a szerkezetek elemeinek független mozgását, a teljes légzárás betartása mellett.