Lakásfelújítás – 2. rész – A csempefestés csodái

Lakásfelújítás – 2. rész – A csempefestés csodái

CSEMPEFESTÉS KERAKOLL MICRORESINA FESTÉKEKKEL

A szakmai tartalmat készítette: Princz Panni, greenbuildingdesign.hu

A csempefestés leginkább lakások, illetve intézmények felújítása során kerül szóba, mint egyfajta költséghatékony redesign megoldás. Egy felújítás hagyományos módon mindig rengeteg macerával, akár hetekig tartó kosszal, félkész, rendetlen állapottal jár, és akkor az anyagi oldalát még nem is említettük.

Az olasz Kerakoll Microresina New és Microresin Wall festéke, egy rugalmas, kiemelkedő tulajdonságokkal bíró mikrofilm. Előbbi vízszintes, utóbbi függőleges felületek festésére alkalmas.

A LEGVÁLTOZATOSABB  FELÜLETEKEN ALKALMAZHATÓ: MÁZAS CSEMPE, GRESLAP, ÜVEGMOZAIK, CEMENT, BETON, VÉKONY KŐLAPOK, TERMÉSZETES KŐ ÉS MÁRVÁNY.

Microresina festékek árnyalatait a világ egyik legnevesebb designere, Piero Lissoni álmodta meg. Ez egy 10 színből álló egymással gyönyörűen harmonizáló kollekció, a legszebb  neutrális, földszínű árnyalatokban.

A festékkel kezelt felületek nem szívják be a nedvességet. A régi felületeket, vízzáróvá, folytonossá, egyenletes színűvé és makulátlan megjelenésűvé alakítják. Amennyiben a lakásunkban jó minőségű, de már nem kedvünkre való a burkolatok látványa, akkor célszerű azokat csempefestéssel felújítani, megújítani.

Csempefestés lépésről-lépésre

Az első és legfontosabb alapszabály: csak jól felrakott, stabil aljzattal rendelkező csempét szabad lefesteni!

A felületelőkészítés a legfontosabb momentum, hiszen a Microresina festékek egy vékony bevonatot képeznek, ezért ha az alapfelület nem korrekt, a végeredmény sem lesz az.

Hogyan készítsük elő a felületet?

  • a hiányos kitöredezett fugák kijavítása
  • a felület portalanítása, zsírtalanítása
  • maszkoló szalagok felhelyezése

A festés

  • MINDIG olvassuk el a festék műszaki adatlapját
  • megfelelő felület előkezelés
  • jó minőségű, rövid szőrű festőhengert vagy festékszórót használjunk
  • a leírásban olvasható százalékban – és a felület függvényében – keverjük össze a festéket a “B” komponenssel, és hígítsuk a festéket vízzel
  • két réteg festése közt tartsuk meg az előírt száradási időt, és hagyatkozzunk a műszaki adatlapban leírtakra
  • aljzatok esetében megfelelő védőréteg kialakítása

Amennyiben kisebb felületet festünk a ne az egész Microresina festéket keverjük be, mert 1,5 óra áll rendelkezésre a termék felhasználására.

A Microresina lefedi a régi felületeket és kortárs stílusúvá alakítja, miközben megtartja eredeti  textúrákat és a designt. Higiénikus, folytonos felületté alakítja, dekorálja és megóvja a meglévő falakat, egységessé, elegánssá, modernné teszi azokat.

Forrás:  INOUT DESIGN