Lakásfelújítás, 1. rész – A festés

Lakásfelújítás, 1. rész – A festés

Lakásunk felújítása, felfrissítése sokféle munkát foglalhat magában: festés, burkolás, villanyszerelés, gipszkartonozás, és még sorolhatnánk. Ezek közül talán az egyik házilag is könnyen kivitelezhető munka a festés.

Amennyiben csak egy tisztasági festésre van szükségünk, vagy meguntunk egyik szobánk falszínét, akkor ezt a munkát az ügyesebb otthoni felhasználó is el tudja végezni, de ha teljes felújítás szükséges, vagy problémás a felület, akkor mindenképpen javasolt szakemberhez fordulni.

Az alábbi cikkben összetettebben foglalkozunk a festés előtt átgondolandó részletekkel, mert minden esetben figyelembe kell venni, hogy milyen színeket használjunk, vagy éppen milyen speciális terméket válasszunk. Összegyűjtöttük a fontosabb kérdésekre a válaszokat és termékeket, amiket nyugodt szívvel ajánlunk vevőink részére.

A tökéletes falszín kiválasztása 

Mindegyik színnek megvan a maga varázsa. Valószínűleg nem is gondolnánk, hogy milyen különleges reakciót válthatnak ki belőlünk a különböző árnyalatok. Egyszerűbben választhatjuk ki az egyes falak színeit, ha ezeket a jobban megismerjük, ha megpróbálunk eljátszani annak hangulatával. Íme egy kis segítség a döntéshez:

Piros

Ez az élénk szín rendkívül lelkesítő, izgalmas és dinamikus. Hatására megnövekedhet a pulzus-, légzés- és szívverésszám, éppen ezért sokan azonosítják a szenvedéllyel és a szerelemmel. Leggyakrabban a konyhában és a hálószobában alkalmazzák, de ez utóbbi esetében megzavarhatja a nyugodt alvást, ezért csak óvatosan bánjunk vele. 

Narancssárga

Ez a szín soha nem marad semleges, az emberekből minden esetben kivált valamilyen érzelmet – vagy rendkívül pozitívat, vagy igen negatívat. Alapvetően meleg és barátságos hangulatot áraszt, éppen ezért érdemes a közösségi terek színezésére használni.

Citromsárga

Sokan tévesen az irigység és a féltékenység színeként aposztrofálják, ezzel ellentétben rendkívül pozitív hatásokat válthatnak ki. Fokozza a szellemi aktivitást, igen vidám és optimista érzést sugall. A sárgában rejlő energia jótékony hatással van a kreativitásra, hiszen rendkívül inspiráló.

Zöld

A természet jelképe az egyik legkedveltebb falszín, amit előszeretettel alkalmaznak szinte minden otthonban. Rendkívül frissítő hatással bír, enyhíti a szorongást és a depresszió tüneteit. Remek döntés a gyerekszobától elkezdve a hálószobán át egészen az irodáig.

Kék

Ezt a színt sokan hidegnek gondolják, pedig valójában békét és harmóniát sugároz. Növelheti a munkaképességet, segíti az intuíciót, éppen ezért gyakran alkalmazzák irodákba és a hálószobákba. Étkező esetében viszont más színt tervezzen, mert étvágycsökkentő hatása is lehet.

Lila

Ez a szín ötvözi a kék és a piros előnyeit, tehát ösztönzőleg hat a kreativitásra, motivál és nyugtatja az idegrendszert. Egyszerre megtalálható benne a kifinomultság, a nőiesség, a luxus és a jólét – kiváló választás tehát a falak színezéséhez.

Barna

A föld szimbóluma ez a szín, ami éppen ezért a gondoskodást és az anyaságot jelképezi. Ez stabilitást és megbízhatóságot sugároz, éppen ezért szinte bármelyik helyiség színezéséhez kiváló választás.

Fekete

Ez a rendkívül erőteljes szín a magyar kultúrában a gyász és a halál szimbóluma. Általában rengeteg érzelmet vált ki az emberekből, ráadásul igen különbözőket – van, akit megnyugtat, de akadnak olyanok, akiket agresszívvá tesz. Mindezek miatt nem érdemes egy egész szoba színezéséhez választani, inkább csak egy-egy falfelületet fessünk vele.

Intenzív színektől a halványig a legalkalmasabb termék a JUB választékában a JUPOL GOLD mely kiváló fedőképességű mosható beltéri falfesték, ami több mint 10.000 színárnyalatával meghitté és kellemessé teszi az otthonát. Színek megvalósításához segítséget nyújt a JUMIX színkeverő rendszer, mely országszerte elérhető. Aki az előre elkészített színes festékeket kedveli inkább, az választhatja a JUPOL Trend magas fedőképességű, mosható beltéri falfestéket modern árnyalatokban.JUPOL Gold advancedJUPOL TrendJUMIX színező rendszer

A mai modern korban már lehetővé vált, hogy ha bizonytalanok lennénk színválasztás terén, akkor JUB Home painter alkalmazás mobil applikáció segítségével kiszínezzük belső tereinket a kiválasztott árnyalattal. Az alkalmazásban az is látható, hogy a kiválasztott színárnyalatok mely termékeknél állnak rendelkezésre, valamint kiszámolható vele a kivitelezéshez szükséges festékmennyiség is.

Az alkalmazás a következőket kínálja:

• Fotó alapján saját felületek színezése

• Típuslétesítmények választása és színezése (JUB Home házak és különböző belső terek)

• Elmentett projektek összehasonlításának lehetősége,

• A falakon láthatja a JUB Favourite Feelings színkártya színeit,

• Információ az egyes színárnyalatok termékenkénti

elérhetőségéről beltérben és kültéren,

Az alkalmazás ingyenesen elérhető a „Google Play” és az „App Store” online áruházakban,

valamint online a www.jubhomepainter.eu címen. 

Megoldások minden problémás falfelületre!

Az évek során otthonunk falai megkopnak, elhasználódnak és felújításra szorulnak. Egy fal újrafestése általában 3-5 évente aktuális, attól függően, hogy milyen igénybevételnek, ill. környezeti hatásnak (pl.: pára, nikotin stb.) van kitéve. Ha rendszeresen felújítjuk a felületet, akkor nem okozhat gondot egy újabb festés, de mi a helyzet, ha időközben kiderül, hogy a fal nagyobb mechanikai igénybevételnek van kitéve, mint azt elsőre gondoltuk. Netán elszíneződött a dohányzásnak vagy a koromnak köszönhetően, esetleg egy beázás vagy penész okoz problémát, ami akár allergiát is okozhat. A JUB Kft. a legtöbb problémás felületre tud megoldást nyújtani a speciális termékkínálatának köszönhetően. Lássuk hát a különböző problémákat és a megfelelő termékeket, amelyek megoldják a problémákat. Lássuk hát a megfelelő termékeket.

Falpenész

A falpenész a rossz hőszigetelésű vagy szigeteletlen falak, mennyezetek felületén jelenik meg, valamint azokon a helyeken, ahol hőhidak keletkeznek. A penész a rossz hőszigetelésen kívül a rossz vízszigetelés vagy a belső helyiségek elégtelen szellőzése miatt keletkezhet. A penész kezelése mellett ne felejtsük el a valós kiváltó okot is feltérképezni és megszüntetni. Erre a problémára a JUPOL Citro penész elleni hatékony védelemmel rendelkező festék a legjobb választás. Elsősorban olyan helyiségek falainak és mennyezetének dekorációs védelmére alkalmas, ahol a levegő nagyfokú relatív nedvességtartalma miatt nagy a valószínűsége a kondenzvíz megjelenésének és ezzel együtt a különböző fajtájú falpenészek kialakulásának.

Foltos falak

Amennyiben előzőleg nem mosható falfestéket használtunk és a felületen nyomot hagytak a hétköznapi tevékenységek, esetleg egy beázás miatt foltosodott a felület, kiváló megoldás lehet a JUPOL Block Speciális folttakaró festék, mely kiválóan takarja a foltokat: a nikotint, kátrányt és a dohányfüst egyéb származékait; kisebb-nagyobb tűzesetekből származó foltokat; szennyeződéseket; csersavat és egyéb elszíneződéseket; borfoltokat, gyümölcslé foltokat, kávét, paradicsomlevet, olajat és egyéb beázásból eredő foltokat.
JUPOL Block New generation

Hideg falak

Ismeri azt a kellemetlen hideg érzést, amit akkor érez, ha nekitámaszkodik a falnak? Ha igen, akkor az Ön otthonában is célszerű lenne megfontolni a hőszigetelést. Társasházban lakik és a közeljövőben nincs tervben a ház külső szigetelése? Megoldás lehet Ön számára a beltéri hőszigetelő rendszer alkalmazása, mely bármely lakásban alkalmazható. Megoldás lehet ön számára a Thermo beltéri hőszigetelő rendszer. A JUPOL Thermo festék és a JUBOLIN Thermo kiegyenlítő anyag speciális üreges töltőanyagokat tartalmaz, amelyek csökkentik a hővezető-képességet. Az ilyen töltőanyagok nagyobb fokú hőszigetelő képességgel rendelkeznek, egyúttal pedig csökkentik a bevonat súlyát. Ezért a THERMO rendszer megfelelő olyan helyiségekben, ahol sokat tartózkodunk és a falat megérintve melegséget szeretnénk érezni. Elsősorban az északi falfelületekre, szigetelés nélküli falfelületekre, valamint hőhidak esetén és gyerekszobába javasoljuk.

JUBOLIN Thermo

Baktérium, penész a falon? Már erre is van megoldásunk!

A jelenlegi helyzetben, amikor kénytelenek vagyunk minden eddiginél jobban vigyázni magunkra és másokra, otthonunkban vagyunk a leginkább védettek a kórokozókkal szemben. A JUPOL Amikol falfestékkel megvédheti otthonát a baktériumoktól és a penész kialakulásától, mivel megakadályozza annak továbbfejlődését, emellett lehetővé teszi a falak fertőtlenítőszerekkel történő tisztítását is. A tisztaság és a higiénia a közintézményekben is nagyon fontos. Az óvodák, iskolák, idősotthonok és más állami intézmények különösen ki vannak téve a baktériumok fejlődésének és terjedésének, az emberek nagyszámú és állandó jelenléte miatt. Ha tartós védelmet szeretne, akkor válassza a JUPOL Amikolt!
Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és , szöveg, amely így szól: „OJUB JUB jupol Amikol”